Nu är det snart dags för melodifestivalen!

Jag får väl villigt erkänna att snart går vi in i en av de tider som jag älskar mest av allt. Det handlar om den svenska melodifestivalen, som varje år vaskar fram en vinnare åt oss som får representera Sverige i den stora finalen som går i föregående vinnare av ESCs land. Och är det något som vi i Sverige är väldigt bra på så är det just dessa typer av tävlingar. Om vi tittar på vad vi har skickat de senaste åren så är det alldeles uppenbart att Sverige är ett av de länder i världen som är allra bäst på att skapa musik som går hem hos andra, och i år var det Måns Zelmerlöw som vann Eurovision Song Contest! Det betyder att det 2016 kommer vara i Sverige som tävlingen kommer gå av stapeln.

Det som vi kan säga med en gång är att Sverige med allra största sannolikhet INTE kommer att vinna Eurovision igen, oavsett hur bra låten är som kommer från Melodifestivalen. Det beror helt enkelt på att det inte händer att ett land vinner två år i rad, men det är inte helt osannolikt att Sverige ändå kommer att få en väldigt framskjuten placering. Med tanke på vad Sverige har skickat de senaste åren så lär vi förvänta oss att det kommer vara kvalité än en gång i bidraget, och det är med spänning och glädje som jag ser fram emot att ta del av hela Europa när de kommer hit till vårt land i maj 2016!

Men innan – Melodifestivalen
Det är dock att gå händelserna i förväg när vi snackar om Eurovision. För innan det är dags för denna gigantiska internationella tävling så måste vi ju bestämma vem eller vilka det är som ska delta för vårt lands räkning. Och det är en komplicerad process att komma fram till det, men jag tycker att det är lika roligt varje år. Det handlar om att vi ska ta oss igenom ett antal deltävlingar där två stycken går direkt till den stora finalen. Innan den stora finalen går så är det andra chansen, en chans för treorna i de olika deltävlingarna att ta sig till finalen ändå. Det kan kännas som en lång och utdragen process för många, men jag älskar verkligen att följa varje aspekt av den här tävlingen. Förhoppningsvis får vi se väldigt mycket intressant och bra i denna omgång av Melodifestivalen!

Något som alltid är väldigt omdebatterat år efter år är vem eller vilka det är som kommer att vara programledare för själva festivalen. Många gånger är det väldigt kritiserade val av programledare som utses, och ska jag vara riktigt ärlig så är det många gånger så att de inte heller har gjort alldeles briljanta prestationer. Men oavsett vad som har varit så är det alltid med ett öppet sinne som jag bjuder in kommande omgångs programledare för att ge dem eller hen en ärlig chans. Ska man lita på vad medierna skriver här så verkar det vara Gina Dirawi som kommer att leda Melodifestivalen, tillsammans med ett antal olika sidekicks. Och ska jag vara helt ärlig så låter det som ett vinnande koncept som jag ser fram emot mycket!

3 thoughts on “Nu är det snart dags för melodifestivalen!

  1. Älskar den här låten! Mycket bättre än Loreen. Förstår inte ens hur hon kunde vinna. Får väl se vad Sverige har att bjuda på den här gången.

  2. Jag håller med! Jag älskar Gina Dirawi och tror att hon kommer att bli en jättebra programledare. Håller däremot inte med om att Sverige inte kan vinna ESC två gånger på rad – det kan vi visst det 😉

    / Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.