Tankar efter sommaren

Nu är det dags att börja ta sig in igen efter en härlig sommar ute i det vackra vädret. Det förvånar väl kanske ingen att en soldyrkare som jag har hållit mig borta från allt som har med datorer och bloggar under sommaren, men nu börjar det bli dags igen att reflektera och skriva om sådant som jag vill ta med mig in i framtiden och samtidigt komma ihåg sådant som har hänt. Nu när vi har varit så mycket ute i trädgården med våra fina nya möbler så börjar tankarna fara iväg på vad man skulle kunna göra mer – vardagen som villaägare. Det kommer alltid att finnas saker som man vill göra för att förbättra sin levnadsstandard och få in bitar av lyx även hemma. Några saker slog mig nu under sommaren, och det är:

Utomhuspool

Något som jag verkligen saknade under sommaren var ett lättillgängligt sätt att svalka av mig. Visserligen har vi en sjö i närheten som vi brukar gå till, men det är inte riktigt samma sak som att ha en pool på tomten. Det behöver inte vara en speciellt stor pool, och den behöver inte heller vara nedgrävd, men jag vill ha någonting annan än de pooler som man bara ställer upp eller blåser upp. De känns osäkra och inte direkt lyxiga, men en pool ovan mark är nog det som kommer att bli valet till slut. Jag har kollat runt på nätet och har hittat några som jag tycker ser intressanta ut.

pool-thermometer-1605907_640

Robotgräsklippare

Vi behöver göra något åt vår gräsmatta. Vi har en stor och vacker gräsmatta som jag älskar, men det tar omkring fem-sex timmar att klippa allt detta gräs, och det slukar en hel dag. Robotgräsklippare är ju väldigt trendigt just nu, så det börjar bli mer och mer aktuellt för oss. Inte nu under hösten kanske, men vi kanske skulle kunna hitta något till ett bra pris under vintern. Det skulle vara skönt att kunna slappna av alla dagar, och bara se den där lilla roboten göra arbetet åt en, även om det skulle ta ännu längre tid.

Släpvagn

Det börjar bli mer och mer uppenbart att vi inte kan hålla på att transportera skräp och bråte i hästvagnarna. De är ju trots allt till för hästar, och med tanke på vilka småsaker som kan bli kvar i vagnarna så är det också direkt farligt. Vi har oftast åkt in till stan och hyrt ett släp, men det tar tid och kostar bensin, dessutom måste vi stressa under den dagen för att få saker gjorda. Allt skulle helt enkelt bli mycket enklare om vi hade ett eget släp som kunde stå evigt tillgängligt på gården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.